Bina Ortak Karar Protokolü

 

Bina Ortak Karar Protokolünde Yeni Binanızın nasıl yapılacağı, Kim tarafından yapılacağı, binadaki yeni dağılımın nasıl olacağı, eğer binanıza takviye güçlendirme yaptıracaksanız (4/5 çoğunluk gereklidir) kime yaptırılacağı gibi kararların alıp BAKANLIĞA sunulması gerekmektedir.
 
Bina Ortak Karar Protokolü Kesinlikle Ve Kesinlikle Hak Sahiplerinin Kendi Aralarında Toplanıp Apartman Yönetim Karar Defterine Yeni Binaların İçin Almış Oldukları Kararları Yazdıkları Bir Prtokol Değildir.
Bu Şekilde Yapılan Çalışmalar Bakanlıkça Kabul Edilmemektedir.
Uzmanlar Tarafından Hazırlanmadığı Takdirde İleride Açılacak Bir Davada Herşey Başa Dönebilir Ve Hak Sahipleri İçin Ciddi Hukuki Sıkıntılar Doğabilir.
DEHA MÜHENDİSLİK KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANLIĞI İstanbul ofislerinde BİNA ORTAK KARAR PROTOKOLÜ’ nün hazırlanması konusunda Bina, Site Yönetimleri ile Hak Sahiplerine hizmet vermektedir.
BİNA ORTAK KARAR PROTOKOLÜNÜN yanı sıra Binada 2/3 çoğunluğun almış olduğu karara karşı çıkan 1/3 azınlık hak sahiplerinin hisseleri; bakanlıkta bina hak sahiplerine açık arttırma ile satışı yada bakanlıkça kamulaştırma hizmetini de DEHA MÜHENDİSLİK KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANLIĞI vermektedir.
Bina Ortak Karar Protokolü hazırlanırken Binada hak sahiplerine ve/ veya varislerine ulaşılamaması durumları, binadaki mevcut hisselerin düzgün paylaşım yapılmadığı durumlarda da KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANLIK hizmet vermektedir.
Kentsel Dönüşüm Bina Ortak Karar Protokolünün hazırlanması ve 1/3 azınlık hisselerini bakanlıkta satışı veya kamulaştırması için Kentsel Dönüşümü Uzmanlık,ı aramanız yeterlidir. Uzmanlarımız kısa sürede size yardımcı olacaklardır.
Eviniz, İşyeriniz için hazırlanmış Deprem Risk Raporunun Bakanlıkça onayı ile Binanız Kentsel Dönüşüm kapsamına girmiş; kanunen 60 gün içerisinde Hak Sahipleri binadaki hisse oranlarına göre 2/3 Çoğunlukla Bina Ortak Karar Protokollerini hazırlatıp Bakanlık onayınasunmaları gerekmektedir.